Salam Ukhwah Dan Salam Persahabatan

NOSTALGIA TERDAHULU 

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera,

Buat semua pemilik dan peminat samaada (basikal/gerek) klasik, moden atau unik tidak kira di dalam atau di luar Malaysia bolehlah kita  sama-sama melestarikan nostalgia silam di sini.

Diruangan ini dapat kita sama-sama melestarikan peninggalan generasi terdahulu dengan bertukar-tukar pendapat atau idea mengenai pengangkutan tersebut.

Semoga ruangan ini menjadi sumber rujukan mengenai warisan terdahulu yang mungkin agak sukar untuk memiliki atau memperolehi pengangkutan yang suatu ketika dahulu amat mahal dan tidak termampu dimiliki oleh orang kebanyakkan.

Disinilah tempatnya bagi mereka yang mempunyai nostalgia atau kenangan manis yang tidak dapat dilupakan sewaktu menunggang basikal/gerek untuk menceritakan kisah silam mereka itu.

Semoga ruangan ini dapat menjalinkan semangat perpaduan dan silaturahim bukan hanya untuk pencinta koleksi basikal/gerek ini malah untuk semua yang ingin memberi  idea atau sumbangan yang boleh membawa ke arah kesejahteraan semua.

Terima Kasih

anjang379@yahoo.com

Nostalgia Warisan Silam

9 responses to this post.

  1. salam persahabatan dari Jakarta buat cik anjang dan teman2 penggemar basikal di malaysia…

    Reply

  2. Posted by abang379 on September 8, 2007 at 4:22 am

    salam persahabatan, moga kita sama-sama dapat bertukar idea dan pendapat.
    TQ

    Reply

  3. salam persahabatan dan ukhwah..
    time kasih bebnyak atas kesudian saudara brkongsi maklumat…banyak yang saya perolehi dari blog ni.. harap leh tmbah lbh bnyk gambr dan maklumat.. ape-ape pun time kasih skali lagi

    Reply

  4. Posted by chegu on October 5, 2007 at 4:48 pm

    anjang demam panas 2 ari dah…demam besi buruk ka……tak lalam lg dapat lah sepeda lgkung tu….

    Reply

  5. Posted by Bambang Prayogo on October 23, 2007 at 10:46 am

    Salam kenal dari negeri tetangga yang katanya serumpun semoga kita lebih eratkan tali silaturahmi lewat Basikal Tua,mari kita saling kayuh bersama,saling tukar info”Welcome to our Comunity”

    Reply

  6. Posted by nostalgiabasikaltua on October 24, 2007 at 2:06 am

    Salam Ukhwah dan salaam persahabatan, Moga kita terus melestarikan warisan terdahulu.

    Reply

  7. Gembira melihat gambar-gambar basikal tua yg juga meninggalkan kenangan buat diriku…….
    moga banyak lagi gambar agar dapat ku kenali jenis-jenis basikal….

    Reply

  8. Hiks..salam kenal Mang Ajang dari Buitenzorg

    Reply

  9. Posted by nostalgiabasikaltua on November 13, 2007 at 4:09 am

    Salam kenal buat semua moga kita dapat berkongsi info
    tentang basikal tua

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: