Old New Stock Bro BSA Lipat

Salam rakan2 penchenta gerek tua…..

Lembaran kali ini ku persembahkan koleksi Bro BSA yang merupakan salah sorang oldtimer gerek tua yang menetap di utara tanah air.Tq bro BSA kerana sudi menghantar email kepada kami, dan kami paparkan untuk tontonan umum dan penchenta2 gerek tua sebagai ilmu penyuluh jiwa, santapan mata hati dan membuatkan air liur kita trus meleleh ke lantai…smer koleksi masih baru walaupun sudah lama ditelan usia dan waktu…old new stock…Sudah lama memburu nie ya bang…hasilnya sangat lumayan…selamat menjamu mata ya kawan2 dan jadikan foto2 ini sebagai pembakar semangat untuk kita trus mencintai dan menggilai gerek tua ….. Terima Kasih sekali lagi pd abang Rashid…Tabik tuan..

Salam dari utara…chegu

mari kita tengok saper yang kenaaa…….

Masih ada bau kedai lagi nih……

3 speed gear

Speedometer Smith

S A dynohub

ada sepasang lagi….

kunci tekan GB Lock n Basta…..4 buah tu…bley kot letgo 1…ahaks..

Seat Brooks n Terry

Jam randik…eh silap…Jam gerek tua…

Yang ni pasti rare….Crank BSA and pedalnya

Loceng Miller

Lampu

Lampu Lucas

 

 

 

 

21 responses to this post.

  1. waduh…mantap tenan koleksinya…mesti kolektor nya seorang yang mempunyai gerek yang ngetop n mantap ya.Sungguh mulus dynohub n koleksi lock2 nya..
    tq…

    Reply

  2. Posted by syid on April 28, 2008 at 6:24 am

    Salam, tak ada yang ngetop dan mantapnya. Masih ada lagi kolektor yang koleksinya banyak tapi tak nak dikongsi bersama dengan pencenta gerek tua yang lain.Tq

    Reply

  3. Posted by ikhwan on April 29, 2008 at 5:34 am

    Bagus koleksinya…sekurang-kurangnya dapat berkongsi pengetahuan dan paling penting “orang-orang baru” macam aku dapat tengok…barang-barang lama. Peace!.

    Reply

  4. Posted by chegu hopper on April 29, 2008 at 10:20 am

    jangan begitu Ikhwan…jgn merendah diri…IA yang dah lama sepatutnya membimbing yang baru coz aku dulu terkapai2 keseorangan, kurang ilmu n no experience….mujur ada Lee Raleigh…dia byk ajar aku..sifu n pomen aku tuu…
    sebenarnya tiada siapa yang lebih hebat daripada sesiapa…smer nya rezki ALLAH…ALLAH maha Agung…tanpa peluang dan petunjuknya mana bley dapat brg2 mcm di atas…hehehe….lapang pintu rezki Bro BSa…ahaks…
    yang penting smer orang hepi n jalin silaturrahim…Amin

    Reply

  5. Posted by chegu hopper on April 29, 2008 at 10:21 am

    Gerek Tua 4 ever n ever…..

    Reply

  6. Posted by laexs on April 29, 2008 at 1:33 pm

    To bro rasyid : saya mahu kalo nak barter part2…..he..he

    Chegu : Allhammdullillah dengan adanya blog sepeda kita bisa tukar ilmu about sepeda tua, dari pada itu yang pintar sudilah bagi ilmunya sama kami ni….

    To Ikhwan : sama seperti aku…

    Reply

  7. Posted by syid on April 30, 2008 at 1:26 am

    To laexs : Insyaallah……….apa pn kena bersabar, pasti akan ketemui barang2 yang diidamkan.

    Reply

  8. Posted by chegu hopper on April 30, 2008 at 3:38 am

    To Alex..

    kamu lebih pintar dari aku apa….udah lama main dengan sepeda tua…yang penting kita bersahabat dan saling tukar pandangan…hehehe …ada lebih2 bley di barter kan nanti..ahaks..mau ngak?
    To Bro Syid..
    Tq atas dorongan n sokongan padu ya…really appreciate it..

    Reply

  9. Posted by syid on April 30, 2008 at 8:39 am

    To cekgu : Saya yg patut berterima kasih pd cekgu n sanim kerna bnyak mebantu saya slama ini n dapat ramai kenalan dri M’sia n Indonesia.Kalu x siapalah saya …….ahaks

    Reply

  10. Posted by chegu hopper on April 30, 2008 at 10:11 am

    alah bang syid…abg cukup famous dah dalam Malaya nie…sebenarnya siapalah saya nie…hehehe…mana ada olang bley challenge bro…champion punyer…semoga kita semua berbahagia dgn gerek masing2…gerek tua 4 ever..tq bro..

    Reply

  11. Posted by SULAIMAN RAZALI on May 11, 2008 at 2:43 pm

    Salam buat basikal antiq Malaysia, saya teringin nak jumpa balek dgn cekgu dan kawan2 di Malaysia. Saya ada biasa pi Taiping bejumpa dgn Tan, di P.Penang bejumpa dgn Awong, Syed, Aan, Rasyid, Syam dll, Alor Setar bejumpa dgn Santi. Semua bersemangat main basikal antiq. Ok maju terus, berjaya basikal antiq Malaysia. Tq.

    Reply

  12. Salam.

    Spare part tu koleksi simpan saja ke?
    3 speed gear dan saddle brooks tu jual kat aku satu, brapa harganya?

    TQ

    Reply

  13. Posted by syid on May 12, 2008 at 11:58 pm

    To Sulaiman – A’kum, saya Rasyid, jangan lupa janji kita. saya masih menunggu di Email edee85@gmail.com

    To gerek/ijass – A’kum, ianya hanya koleksi saya saja.Buat masa ini saya rasa tidak lagi.TQ

    Reply

  14. salam,sy dr mlk.nak tanya ni.brg tu utk d jual ke

    Reply

  15. Posted by syid on June 26, 2008 at 9:39 am

    slm en. jebatmlk……

    Barang2 tu untuk koleksi saja.Masih banyak lagi dimalaysia ni kalu pelan2 mencarinya.

    Reply

  16. Posted by bluesgeng on June 26, 2008 at 9:56 am

    salam…

    memang tepat komen dari En.Syid tu,memang banyak lagi toko2 gerek tua di Malaysia ni yang menjual barang2,tapi tengok pada harga yang ditawarkan,kekadang boleh rebah kat dalam kedai tu jugak..tapi jika tak dibeli tak boleh lena malam2 …
    TQ

    Reply

  17. Posted by syid on July 1, 2008 at 3:37 am

    Salam pada grekers d Malaysia n Indonesia…………

    Apa pun kena bersabar. Barang yang dicari pasti akan dapat tapi betul kata bluesgang.jika tak dibeli tak boleh lena malam takut pulak terlepas ke tangan orang lain………..hehehehehe

    Reply

  18. Salam…
    Memang sabar itu separuh daripada iman, tetapi part2 yang rare ni kekadang menguji kesabaran kita,kerna kekadang boleh hilang kesabaran dan tercabar kesabaran yang terpahat dijiwa.
    Jika duit banyak tapi parts tak ada tak guna gak, tapi kalu parts ada tapi duit tak ada pon 2 X 5…..hahahahaha…Fikir fikirkan…
    salam…selamat maju jaya…

    Reply

  19. salam,bab part ni,blh kita jd sakit mata,sakit hati & terus jd gila,tuan punya brg xnak jual,harga blh jd sakit hati,

    Reply

  20. Posted by ajid on January 12, 2009 at 2:14 am

    gulp koleksinya meletup tuuu, ku masih memburu brg2 rare ni hehehehe. betul kata cikgu h tak lena malam mengenangnya

    Reply

  21. Posted by nizamkayuhje on January 15, 2009 at 12:37 am

    tahniah diucapkan

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: