Robin Hood 26″

Salam….

Gerek Sport Robin Hood ini aku temui di sebuah kedai gerektua yang tidak asing lagi di sebelah utara ni..Mengikut ceritanya, pemilik gerek ini berketurunan India dan membeli gerek ini sudah lama dah dan harganya RM xxxx gak lah..Lihat sendiri parts-parts nya ….Adakah berbaloi atau sebaliknya…tepuk dada tanya selera…

Robin Hood

No sirinya

Pelana Brooks B66s

Brooks

Raleigh Lamp

Betul ka ni?

LUCAS Bell

Dinamo Raleigh England

Miller Reflector

Sturmey Archer Hub Speed 1951

TQ to u all….

Salam…

 

 

 

7 responses to this post.

  1. Dahsyat benar ini sepeda. Sejauh yang saya tahu, tidak ada satupun merek Robin Hood di Indonesia.

    Reply

  2. Posted by chegu hopper on May 18, 2008 at 9:41 am

    Di Malaysia masih byk gerek tua yang merk robin Hood dan yang popular bersaiz Sport 26″.Mungkin di Indonesia gerek England kurang popolar kerana kolonialnya bukanlah British..tetapi Belanda kan…
    tq

    Reply

  3. saya punya robin hood tapi yg asli cuma rangka nya aja karena kondisinya sudah jelek sekali sekarang sedang direkondisi……

    Reply

  4. Posted by ikhwan on May 20, 2008 at 2:53 am

    Aduihhh…lasat-lasat. Mana mau cari lagi ini macam punya gerek oooo…untunglah owner dia tuuu…peace!

    Reply

  5. Bley cari lagi…memang ada dalam persembunyian Bukit Kurma…Ya enson mati kaji semar ngi seng…jangan risau..ada aku rogger trus..

    Reply

  6. aku baru tau kalau ada merk robin hood made in mana itu ikhwan thanks.

    Reply

  7. Posted by ikhwan on May 22, 2008 at 4:48 am

    Hello sahabatku Likinpark…apa khabar kamu di sana? Kalau ada merk Robin Hood itu bermakna buatannya dari England atau British. Di Malaysia banyak sekali kita boleh ketemu sepeda merk Robin Hood…kalau di sana (indonesia) aku kira sudah dianggap “rare” gitu. Sampaikan salam aku buat sahabat ontel di sana yaaa🙂🙂🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: