The Raleigh Sports

Salam..

The Raleigh Sports ini merupakan hak milik Bro. Rashid BM yang kalau diperhatikan memang lengkap dengan aksesori yang tulen lah..meleleh kita semua dibuat nya..Karanzzz..Terima kaseh pada bro Rashid kerana sudi berkongsi foto-foto dan maklumat dengan kami..Salute U bro..

Pandangan sisi

Makcik punyer gerek tu…jangan ushar lama-lama…

Dyno Hub Speed …malatop…

Pandangan atas dyno hub speed

Basta Lock kot…kalu tak silap lah..

Berhenti…lampu merah daaaa…

Kunci semanggang

Sir Raleigh dok kat kepala pam…

Saddle TERRY…Made in England

Tongkat tengah ( centre stand) Raleigh

King of the bell..Lucas

Logo Raleigh

Moga banyak informasi dapat dikongsi bersama dan jangan tak tido malam memikirkannya..Yang pasti tak dijual gerek ni..banyak nostalgianya..memory remains..hahahaha…

Salam….

chegu wuz ere..and justice for all

 

15 responses to this post.

  1. Posted by ikhwan on May 27, 2008 at 8:26 am

    TQ…dapat gak tengok signboard dulu-dulu🙂 Peace!

    Reply

  2. Posted by ikhwan on May 27, 2008 at 8:32 am

    Alamak sorry…comment silap entry lak ..hehee..BTW basikal Raleigh nie pun cun gak…🙂🙂🙂

    Reply

  3. bukan cun jugak…memang cun pon..hehehe.Bro..bell tu tak berapa menarik lah coz already used n aku suggest tunggu dulu ..ada yg lagi rare..tayar 20″ ko aku kim kat pak aku nt..4 biji.
    tq

    Reply

  4. Tongkat tu mana mau cari…jumpa pon untuk size 28…wat pe hehehe

    Reply

  5. Posted by ikhwan on May 28, 2008 at 12:21 am

    Chegu…itu rim 24 boleh cari ka? Kalau takde 20 pun bolehhh lah…janji ada tayar…BTW TQVM for your help bro…heheee🙂

    Reply

  6. Posted by ikhwan on May 29, 2008 at 3:08 pm

    TQVM to Chegu…kerana telah menemui Rim 24″. Terima kasih daun keladi naa…:)🙂🙂

    Reply

  7. bro…sikit nyer hal…aku tlg kwn2 jer…nak simpan pon wat pe…gerek tak dak…janji kwn2 bahagia..u r welcome

    Reply

  8. Posted by Bang Madi on June 3, 2008 at 4:02 am

    Chegu,
    Tolong tanya bro Rashid kapan sudah bosan sama ini basikal, harap dikirim ke Jakarta atau aku jemput kesini krn nak aku rawat dg se-baik2nya. Memang benar2 meleleh kita punya air liur. Ha ha ha. TQ.

    Reply

  9. Bang Madi,

    Itu kena pujuk si pemilik hakikinya..kerana gerek ini merupakan hasil tinggalan daripada orang tuanya jika tidak salah…jika salah betul kan Bro. Rashid..TQ

    Reply

  10. Posted by El-Yas Ali Yasak on June 5, 2008 at 4:51 am

    sebijik macam beskal Sarip Dol daaa @ samseng Kg. Dusun.

    cayalahhhh

    Reply

  11. Beskal Cik Salmah tak jumpa lagi…Aaaaa gerek mini Ali Baba Bujang Lapok tak boh lagi dlm blog…saper2 ada.. email kat i ya…bley i upload dlm blog…

    Sarip Dol Kg. Dusun…aku Dol Said…hehehe…
    TQ

    Reply

  12. Tabik lah kat Abg. Syid ni…barang2 smer baru….mint lagi..Dah payah nak dapat yang mint sekarang…kecuali ada pulus byk…dulu2 murah jer…tapi aku dok sekolah lg…tarak pulus nak beli parts2..hehehe…la baru kalot nak kutip…
    TQ

    Reply

  13. Posted by syid on June 6, 2008 at 1:03 am

    salam……

    dulu lain karang lain, zaman dh berubah……….. minyak pn dh naik…….mai-mai kite naik sikal semula, blk ke zaman dulu.moga2 harga minyak turun………he he he he

    Reply

  14. salam…

    betul tu bang…dulu 2kupang bley beli mcm2…la ni nak masuk tandas awam nak buang air sendiri pon kena bayar 3kupang…hehe…buang angin ja tak kena duit lg…hehe..meh le kita ramai2 naik gerek…save duit beli spare parts…hahaha…
    tq

    Reply

  15. Salam….

    Kepada semua gerekers yang mana dok ada atas muka bumi Malaysia…ada berita terkini….

    Tarikh: 14 Jun 2008 (Sabtu)
    Tempat: Hotel Sri Malaysia Alor Star
    Masa: 7.30 pagi
    Pakaian: Bebas
    p/s: Bawak gerek masing-masing

    Ada liputan media daripada Utusan Melayu,kayuhan dan perkelahan.Semoga dapat hadir ramai-ramai bagi memeriahkan scene gerek tua.TQ

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: