Sepagi Kayuh Bersama BSA Lipat…

Salam….

Pertemuan yang telah diatur begitu rapi telah membuahkan hasil yang sangat indah dan menyentuh perasaan kami bertiga…GSP ( Gerekers Sg. Petani) apabila dapat berkayuh dengan otai Bro. Rashid BSA Airborne pada pagi Ahad yang sungguh redup dan gerimis pada mulanya..Pertemuan diatur di tapak Tesco Sg. Petani dan kami berkayuh dan pergi sarapan pagi bersama…Puas sangat-sangat dapat juga merasa kayuh airborne walaupun seketika…TQ Bro. Rashid..

chegu, Abg.Rashid dan Fuad…Lee tak sampai lagi

Parkir di gerai roti canai Tmn. Ria

Raleigh Rajah, Teha dan BSA Airborne..

 

Pusing-pusing pekan

Best dapat berkayuh di pagi hari..

Alangkah seronoknya jika aku tuan nya…syukur…

Orang biasa….Basikal tua…..

Kayuhan emas…

Beca , gerek , basikal tiga roda dan motorsikal sahaja…

Terima kasih tak terhingga kami ucapkan kepada Bro. Rashid kerana sudi berkunjung ke tempat kami berkayuh dan bertukar-tukar pandapat/pengalaman.Semoga kita dapat berkayuh lagi jika panjang umur..Sanim,Taufik,Nizam dan Ikhwan mai lah..kita kayuh ramai-ramai…Kita buat kayuhan perdana…Salam..TQ

Chegu,Lee,Fuad dan Abg. Rashid..

 

17 responses to this post.

  1. Posted by Budak_Baru_Belajar on June 8, 2008 at 7:50 am

    Salam semua, Fuyooh dasyat2 rugi aku tak dapat ikut. Lain kali aku nak ikut……

    Reply

  2. Chegu, jom lah cari ramai kawan utk bekayuh sama-sama. I hope someday d malaysia akan terbentuk community basikal tua yg solid. Ajak serta tu sanim & ikhwan biar jgn tidur saja..he..he

    Reply

  3. Posted by ikhwan on June 9, 2008 at 3:44 am

    Kalau SP tu dekat…dah lama aku join dah..bro… ni dekat 500km tu…kalau dekat aku kayuh jee naik basikal dari sini heheee🙂🙂🙂 BTW memang seronok aku tengok korang berkayuh…maybe next time aku join.

    Peace!

    Reply

  4. Salam…

    Memang puas berkayuh semalam dari pukul 9.00 hingga pukul 12.00tghari….roung pekan SP…Aku memang berharap sangat2 kita semua dapat berjumpa n berkayuh beramai2 tanpa mengira gerek apa yang kita kayuh…belasah jer….janji hobi ni best tahap dewa…
    Btul tu Alex, aku memang berdoa harapan itu menjadi realiti…
    Next time, kami plan nak pi kayuh jauh sket..Insya ALLAH jika dapat gather ramai2..
    TQ Bang Rashid, support our scene at SP.Nanti kter kayuh reramai..

    Reply

  5. Posted by syid on June 9, 2008 at 8:45 am

    salam ………..

    wadooooh……memang best.Kalu dapat selalu macam tu kan best. Dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara kita yang jauh dan dekat. Pakat-pakat satu hari nanti pasti jadi…….. apa pn TQ pd cekgu, Fuad dan Lee kerana layanan yg membuatkan saya seronok nak kesana lagi.

    Reply

  6. Salam…

    Insya Allah jika ada kelapangan dan free time kita kayuh sesama…memang best dapat kayuh dan sembang2 pasai gerek nie..7 ari 7 malam tak abis…hehehe…Tabik abg.Syid krn byk bagi saranan n semangat membina kat saya dan rakan2..TQ

    Reply

  7. Insya ALLAH design baju Nostalgia Basikal Tua dan Gerekers Sungai Petani sudah siap dan menunggu untuk direalisasikan di atas baju sahaja..Jika design nya mendapat restu pemilik blog ini, akan kami jual dengan harga yang berpatutan dan bisa dimiliki oleh pencinta gerek tua tak kira di mana anda berada…
    TQ

    Reply

  8. Posted by bonfree on June 15, 2008 at 1:23 pm

    bila nak kayuh malam round sp lagi? Post on blog of up coming
    event so more people can join. bisikal mini boleh join ride kah lol

    Reply

  9. Tq Mr.Bonfree, 4 ur info, every weekend kita org rajin kayuh round2 pekan, doesnt matter, basikal apa pon boleh kayuh…janji kita kayuh ja…pls leave ur contact number n email..tq

    Reply

  10. Indonesia basikal tua ( KOBA )juga nak ikut serta nih cuma jauh benar di negeri sebrang, bagaimana kita barter baju saja saya kirim 1baju Komunitas Onthel Batavia ( KOBA ) Pak cik kirim 1 baju Nostalgia Basikal Tua dan Gerekers Sungai Petani, Deal bin Akur…?????

    Reply

  11. Posted by bangsalgerektua on June 18, 2008 at 5:57 am

    Salam sektor 2,

    Boleh aja di barter tshirt nya,tidak menjadi masalah…janji masing2 puas ati dan gembira mendapat baju yang menyerap segala keringat mengayuh gerk/sepeda..TQ

    Reply

  12. salam bt bro.sy dr mlk.kami d mlk pun ade main gerek tua ni.maklum saje la,nak cr mmber d utara utk berkongsi besama.sudi la dtg kt mlk.blh berkenalm gan bro

    Reply

  13. salam,sy dr mlk.kami d sini ade maian gerek tua.ape kata bro blh turun mlk utk kita berkongsi bersama ilmu gerek tua

    Reply

  14. Salam dr saya dan kwn2 yang terdahulu,

    1st of all, tq kerna melayari n join dlm blog ni,semoga dengan adanya blog ini kita bisa bersilaturrahim dan berkenalan di antara satu sama lain.
    Buat pengetahuan cikgu Rasid,
    Kami memang sedang berusaha dan mencari untuk merapatkan yang jauh dan kita boleh bertukar pendapat dan jika lebih bertuah kita dapat berkayuh dalam events gerek tua di masa yang akan datang.Saya,Sanim dan Ikhwan memang berdoa agar di Malaysia dapat disatukan perkumpulan gerek tua agar ia menjadi satu budaya dan kita dapat melestarikan warisan yang indah ini.Moga dengan adanya blog yang tercipta hasil idea Cikgu Sanim ini ia dapat menjadi talian silaturrahim di antara kita.
    Salam perkenalan dan ukhwah dari saya Cikgu Hairi@Hopper.
    Terima Kasih Melaka..

    Reply

  15. Buat pengetahuan Cikgu Rasid jua, terdapat dua tiga blog basikal tua yang di link dari blog ini. Di antaranya bangsal gerektua, gerekers sungai petani, basikal geleri dan basikal.Kebanyakkan blog2 ini dihasilkan oleh guru2 yang memang die hard / hardcore main gerek tua.
    Jika berkesempatan sila layari untuk memeriahkan blog tersebut.TQ

    Reply

  16. cikgu hopper,kt mn senang cr brg2 gerek tua yg murah.kasi la kita kt mlk info c kit bro.

    Reply

  17. salam cikgu hopper,sy emailkan gambar2 gerek tua dr mlk.gambar tu hanya sebagian saje yg dpt sy emailkan
    byk lg gerek tua kt mlk ni.kami baru tubuhkan kelab basikal tua bt berendam.kiranya sudi cikgu siarkan gambar2 ini di ruangan blog ini.
    terima kaseh cikgu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: