Design Tshirt Nostalgia Basikal Tua

Salam kepada seluruh gerekers dan ontelis,

Sudah lama terpendam di sanubari dan jiwa untuk merealisasikan tshirt untuk menyambut ulang tahun pertama blog ini.Jadi perbincangan dan usaha murni telah digarab untuk menghasilkan design yang difikirkan sesuai dengan laman blog ini.Oleh yang demikian,terhasil lah design yang sepertinya.Design ini telah dihasilkan oleh pensyarah universiti dan anak didiknya yang begitu taksub dengan projek menghasilkan design ala 3D.Diharap rakan-rakan dapat memberi komen yang membina bagi memantapkan lagi design ini sebelum ia direalisasikan.Sekian terima kasih.pandangan depan tshirt (jika berwarna putih)

pandangan belakang tshirt ( jika tshirt putih)

pandangan depan ( jika tshirt berwarna koko )

pandangan belakang (jika tshirt berwarna koko)

Setelah diberi saranan oleh teman-teman, aku dan designer nya akhirnya akan cuba menghasilkan design seperti dibawah ini.

Pandangan depan ( tulisan dibesarkan font nya )

Pandangan belakang

Semoga rakan-rakan dapat memberi respon yang positif agar design ini dapat dijelmakan daripada mimpi  selama ini..Terima kasih kepada pereka design ini kerana memberi kerjasama yang padu kepada kami.

Nothing Else Matters..

Sanim/Chegu/Ikhwan

17 responses to this post.

  1. happy 1st anniversary ….

    ditunggu kiriman t-shirt nya….

    sukses selalu… 🙂

    Reply

  2. Kira okle, boleh pakai merdeka nie. Kitapun buta seni nak komen lebih-lebih tak patutle.

    Reply

  3. ok la tu,dr xde.sudi2kan le oos kt mlk,hehehe

    Reply

  4. ok la tu,dr xde.sudi2kan le pos kt mlk,hehehe.

    Reply

  5. Posted by laexs on June 27, 2008 at 5:58 am

    It,s cool bro….Tahniah ye for 1st anniversary blog NBS, Chegu… Jangan lupa ya kalau sudah sedia tshirtnya…he..he

    Bro kalo boleh beri saran untuk tulisan Nostalgia Baikal tua to small sukar nak dibaca, mungkin juga bisa di beri tambahan kalimat Malaysia.

    Tqvm

    Reply

  6. Posted by cheguahmad on June 28, 2008 at 3:48 pm

    Order satu, size XXL.
    Congratulations for the job well done

    Reply

  7. Posted by indra on June 30, 2008 at 5:38 am

    congrats….1″ anniversary bwat NBT..desainnya bagus tp kalo bisa backgroundnya jgn tlalu gelap..biar sepedanya jd tambah kliatan…kalo dah jadi bole tu kaosnya…..

    Reply

  8. Posted by ikhwan on June 30, 2008 at 5:51 am

    Ok…Alex,

    Aku sudah khabarkan kepada Chegu mengenai saranan kamu…nanti aku ke sana aku bawakan untuk kamu…Inysaallah. Ada saper2 yang minat lagi?

    Peace!

    Reply

  9. Ikhwan..

    Mungkin akan ramai kawan aku yang minat tshirt tu bro..apalagi bila di jual saat ada event pastilah ok…

    Reply

  10. Salam rakan2…

    Terima kasih di atas saranan kawan2…Sangat menghargainya..jutaan terima kasih kerna sudi memberi semangat kepada aku n yang lain..Design yang latest memang ada sedikit perubahan dan dijamin puas ati.Insya ALLAH aku cuba memenuhi citarasa kalian semua,jika tidak,aku cuma insan biasa yang punyai banyak kelemahan.
    TQ rakan2….

    Reply

  11. Posted by El-Yas Ali Yasak on July 1, 2008 at 9:15 am

    Salam, En. Ijass & frenz,

    Folding Bike Carrier
    – untuk beskal sport tua tak pasti boleh ke tak
    RM170.00++
    Chin Soon, Ipoh ( kedai beskal plg otai, kaya, byk brg kat ipoh)
    Tel : 05-2416299 up Mr. Paul

    Reply

  12. Bang Ichwan Boleh Juga T-Shirtnya, kita bisa bertukar T-shirt nya yaa.

    Reply

  13. Salam…
    TQ Bro.Elyas atas infomasi carrier tu…

    Reply

  14. Saudara El-Yas , terima kasih atas info tersebut.

    Reply

  15. Posted by ikhwan on July 10, 2008 at 2:47 am

    Sektor 2,
    Boleh bro…gampanggg saja. Nanti kita bisa tukar t-shirt itu di sana yaaa…apa kamu tinggal di Jakarta?

    El-Yas,
    Pehhh…comprehensive betul info ko….bro. Bila2 aku turun Ipoh nanti aku nak beli 1 lah…🙂🙂🙂

    Reply

  16. Posted by SAM TABLIGH on August 14, 2009 at 7:57 am

    DAH BIKIN KE TSHIRTNYA….MEMANG CANTIK…KALAU JUAL SAYA SANGGUP BELI

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: