Basikal Budak Baru Belajar

Assalamualaikum….

Cikgu sanim. Saya budak baru belajar baru menjumpai 3 buah basikal di kedai besi buruk. Saya tak tahu brand apa tapi nampak macam ada cop R macam tu. Tapi kawan-kawan mengatakan ia basikal buatan england. Tak sangka boleh jumpa basikal ni di kedai besi buruk. Ingatkan basikal rolex jer orang jual kat kedai besi buruk. Mintak pendapat para kolektor mengenai basikal ini dan terima kasih cikgu sanim sebab masukkan gambar basikal saya disini.

TQVM

Budak_Baru_Belajar

Basikal Pertama

Basikal Kedua

Basikal Ketiga

 

NOSTALGIA WARISAN SILAM

11 responses to this post.

  1. Posted by budak_baru_belajar on July 26, 2008 at 6:41 am

    Salam cikgu, terima kasih kerana masukkan gambar basikal buruk yang saya dapat. Mintak komen dari para kolektor. Boleh ker saya nak betulkan basikal tu. Betul ke buatan england. Takut buatan china or india. Terima kasih.

    Reply

  2. Posted by el the kop on July 26, 2008 at 1:33 pm

    Saya rasa la…. basikal awak ni Made In England….
    Humber & Rudge….ok la tur bro
    kalau tak percaya tanya kat kawan saya Steven Gerrard
    atau Jamie Carragher….kawan saya ni kata datuk nenek diorang dulu yang buat beskal ni…entah la…betul ke Sanim?

    “u never walk n ride alone”

    Reply

  3. Posted by muhaimin on July 27, 2008 at 3:04 pm

    Assalam…
    Pd. perhatian saya, basikal pertama ialah basikal Rudge buatan England, basikal kedua ialah Humber juga buatan England tapi yg ketiga tak jelas sebab gambar jauh Tq.

    Reply

  4. salam,sekali dpt 3 gerek tua ye,blh tolak 1 x bro?syabas bro,dpt gak hang basikal england,ape lg,kasi mekap la tu basikal,

    Reply

  5. Posted by Budak_Baru_Belajar on July 29, 2008 at 6:39 am

    salam, tengoklah bang. kalau saya takder bajet saya jual. sebab saya rasa tak sedap kayuh basikal2 karat 2. Feel lagi naik basikal baru walaupun rolex. Lagi pun saya mana tau nak cari spare part. masuk barang cap ayam kena gelak lagi adalah. kalau bro tau mana boleh dapat spare part murah bagi tau lah. tqvm.

    Reply

  6. salam,klu nak spare part kena tanya chegu hoppre,dia byak part.ckp je ape part.hehehe

    Reply

  7. Posted by anneacasia on July 30, 2008 at 1:49 pm

    Saper2 ada crank (sub tengah dengan piring cap tangan yang ada batang pedal tu…) sila email saya di wrn202@gmail.com saya amat2 memerlukannya. Time kasehh.

    Reply

  8. Posted by anneacasia on July 31, 2008 at 4:10 am

    Saya sedang mencari crank rudge 26 (piring yang kat tengah tu)…secondhand pun takpe…saper2 ada minta tolong email saya kat wrn202@gmail.com Timee Kacehhh.

    Reply

  9. Salam….
    Bak kata bang Jebat….saya maybe ada itu crank Rudge…tapi berkarat lah anneacasia….tapi kena cari dulu…TQ

    Reply

  10. Posted by nizamkayuhje on August 28, 2008 at 3:50 am

    pada pendapat saya smuanya buatan tangan manusia takan tapir buat pulak klau tak caya tanya WONG MOW KEE sapa itu orang boleh tanya sama sanim pasal dulu pakwe dia

    Reply

  11. dan ambil nii email sia sesiapa yang nampk merilyn_97@live.com
    sia harp kamu bleh nampk semua nii nii

    dan dii frenster merilyn_cute97@yahoo.com muax!!…hahaha..^^
    n add mee ate freinster !!muax!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: