Geng Batu Berendam

Salam…

Ditampilkan foto-foto gerek tua Geng Batu Berendam,Melaka.Semoga kita bisa memperluaskan silaturrahim di antara kita dengan adanya perkongsian foto-foto ini.Terima kasih di atas kiriman foto-fotonya En.Ramlie Abu.Semoga berjaya dengan kumpulan gerek tua di sana.

Geng Batu Berendam punya gerek tua

Raleigh dan New Hudson 1950an

BSA Bro.Ijan tahun 1939 punya logo kot kalu tak silap…

BSA Sports Batu Berendam

Merelip basikalnya

Nostalgia Basikal Tua.Dulu, Kini dan selamanya…

Salam gerekers….

 

63 responses to this post.

  1. Posted by laexs on August 13, 2008 at 11:36 am

    Tahniah untuk gereker batu berendam, semoga bertambah lagi ahlinya.

    Thanks

    Reply

  2. salam,trima kaseh laexs,moga2 mcm tu nak nya.trima kaseh jugak bt cikgu hopper yg byk membantu sy dlm bab ni.
    wasalam

    Reply

  3. Posted by anneacasia on August 14, 2008 at 6:52 am

    Mana satu basikal Abg Jebat? Dengar khabar kat belah Melaka ada banyak basikal-basikal yang hebat-hebat. Ada kawan kata kat sana ada basikal yang harga menjangkau berbelas malah berpuluh ribu…betul ke? Bukan apa takut diorang nie saja-saja nak buat mitos. TQ.

    Reply

  4. Posted by budak_baru_belajar on August 14, 2008 at 7:06 am

    salam, wow. memang hebat betul lah basikal geng2 melaka. patutlah geng2 diorang sentiasa mendapat perhatian ramai. Saya sesekali nak turun melaka kayuh bersama.

    Reply

  5. Posted by toya_mat_amin on August 15, 2008 at 3:16 am

    Biaq btol harga puluh2 ribu…brand apa tu…cap herculeskora2 ka?ka BSA lipat kot?kalu macam tu baik beli kereta…bawak anak bini makan angin…hahahahhahaahha

    Reply

  6. Posted by rare li on August 15, 2008 at 3:23 am

    Assalamualaikum…..hebat sikal orang-orang Melaka…Rugi tak pegi tengok masa pegi Melaka, InsyaAllah kalau ada peluang boleh jumpa dan kayuh dengan orang Melaka, kita ajak che gu hooper,sanim,ikhwan, bbb dll turun Melaka. Terima kasih jugak kat bro. Jebat yang banyak membantu masa kami kat Melaka. Tak pasal-pasal nyusahkan bro. sorry aa. Jemput kawan-kawan Melaka dan semua kawan2 nbt turun ke perak. La ni musim buah, moh le ke perak.
    mintak tolong close up sikit untuk tiap2 basikal tu, baru sedap sikit nak tengok

    Reply

  7. Posted by nizamkayuhje on August 15, 2008 at 3:54 am

    kalau hrga da berbelas ribu pg beli moto klasik atau superbike lg bnyak faedah jgn jd orng yg tak tahu menilai tp suka duduk mengilai ke ke ke ke

    Reply

  8. Posted by laexs on August 15, 2008 at 3:57 am

    Just for Information,
    Bagi rekan-rekan gerekers dimalysia yang mungkin ada kelapangan rizqi n waktu bisa di arrange dari sekarang, bahwa nanti pada tarikh 1 – 2 November 2008 , KOSTI ( komunitas sepeda tua Indonesia ) akan mengadakan event Jakarta Tempo Dulu sekaligus akan mencetak record national kumpul 1000 basikal tua di Menteng park jakarta.

    Mungkin bila sempat datang bisa call : laexs 08561299992

    Thanks

    Reply

  9. Posted by ALONG BATU BERENDAM on August 15, 2008 at 6:36 am

    ai gerekers2 jmpt lah dtg bt berendam…meh jalan2 kene cendol melaka…..

    Reply

  10. Posted by ALONG BATU BERENDAM on August 15, 2008 at 6:39 am

    Gerekers smua ape program bln kemerdekaan….kayuh beramai2 ke…..

    Reply

  11. Posted by anneacasia on August 19, 2008 at 12:29 am

    Saya sokong komen abang belalang tempur tu. Stop syok sendiri…mana2 basikal yang dah cantik tu lebih baik bawak keluar kayuh…simpan pun lama2 berkarat…gendang dah berbunyi cuma menunggu gerekers dah menari (berkayuh)…ayuhhh kita join mana-mana geng especially geng yang sudi bagi kita join diorang berkayuh. Insyaallah saya nak join geng Batu Berendam kayuh basikal pekena cendol…mesti best.

    Reply

  12. Klo Yang Sepedanya warna Hijau Catnya masih asli Nggak????

    Reply

  13. salam,besikal kami kt mlk x la hebat sgt,blh la utk bt2 kayuh tiap ptg.maklum kt mlk bab part susah nak dapat,ini asalkan hati puas.sy pun x tgk lg basikal yg org muar jual dgn harga belas ribu ringgit tu,tp mmg la tu jenama BSA,org tu nak jual dgn harga yg x msk akal,tp klu d fikir balik bkn senang nak cari jenama tu.xth klu kt utara senang dpt,
    bt bro rare li,xpe lain kali dtg mlk br th awal blh kita jumpa.
    cikgu hopper bila nak dtg mlk lg,so hr tu mmg sy xde,kwn2 kt mlk mmg tggu cikgu,tp ape nak bt org xnak bw cikgu g jumpa mbr yg lain,ADE UDANG DI SEBALIK BATU.
    wsalam.

    Reply

  14. ALO BRO SEMUA,APA KABAR,SY ORG BARU DLM GEREK TUA NI.
    ALA BRO,APE NAK HAIRAN SGT DGN HARGA MCM TU.SKG BAB PART DA MELAMBUNG TINGGI,KALAU BASIKAL SKG,, HARGA 5-6 RIBU SEBUAH.APE AKAN JD 30THN AKAN DTG,TAK PEGI HARGA SAMPAI PULUH RIBU,KALAU ADE UMUR KITA SAMA2 TGK .
    LUUU FIKIR LA SENDIRI BROOOOOOO……….

    Reply

  15. klau mcm tu punya kwn yg ada niat yg tersembunyi mari ke kl jumpa kwn d kl lg best bkan setakat kwn basikal je kwn colector antik pun ada

    Reply

  16. Salam untuk Geng Batu Berendam,

    Rasanya mmg seronok dpt kumpul bersma2 basikal tua……..bertuah ada geng, senang nak atur program & diskusi.
    Setakat kini sya bergerak solo, cuba jejak org lama semua sudah capai usia lebih 70 tahun….dah tak larat. Insya Allah klau kat BB ada program kayuh boleh tumpang bergeng?.
    Jumpa lagi.

    Reply

  17. Posted by ikhwan on August 20, 2008 at 3:01 pm

    Salam semua,

    Bersempena kemerdekaan negara ke 51 saya cadangkan kita join geng Batu Berendam …dan minta kesudian Sdr. Jebat adakan satu kayuhan muhibah pada hari Sabtu/Ahad 30/31 Ogos tapi saya cadangkan pada 31 Ogos (Ahad). Insyaallah saya cuba ajak penulis blog nie Sdr. Sanim join sama.

    Saya juga ingin menjemput rakan-rakan yang terbaca komen ini untuk turut serta…terutamanya Sdr. Ijass, Nizam, Anneacasia, Budak Baru Belajar, Rare Li, Mycyocera, Shid, Cikgu Ali, dan lain2 turut serta. Daripada kita cakap dan tulis banyak2 baik kita “gerak” dan buat sesuatu.

    Saya juga dimaklumkan bahawa Chegu Hopper juga akan adakan satu acara kayuhan di utara pada 31 Ogos nanti…maklumat lanjut sila hubungi beliau.

    Sekian, harap maklum.
    (Siapa setuju angkat tangan)

    Peace and Cool the Planet!

    Reply

  18. Posted by budak_baru_belajar on August 21, 2008 at 4:28 am

    salam. saya kalau dekat2 memang saya g punya. Best rasanya kayuh reramai. Lagipun boleh kenal antara satu sama lain. Tukar idea dan tukar barang sekali.

    Reply

  19. salam bt semua
    sy bersetuju dan bro ikhwan ni,sesakali turun le mlk kita bt evan kt kayuh satu mlk,kebetulan pd 30hb ogos malam kita kt bt berendam nak keluar ramai2 kayuh besikal utk pusing bandaraya melaka,skg ni pun bandar melaka da jd bandaraya warisan dunia,kesempatan ini sy wakil pd kelab basikal klasik bt berendam ,menjemput sdr2 kita yg dekat dan yg jauh turun sama2 utk berkayuh beramai2.
    EN.SANIM.IKHWAN,ABG RASID,CIKGU HOPPER,NIZAM,BUDAK BARU BELAJAR,IJAS,RARE LI,ANNEACASIA DAN YG LAIN2,ape lg turun le di melaka,

    Reply

  20. salam bro semua,
    moga gumbira dgn gerek yg sedia ade,sdr nizam ape yg naK di pelik sgt dgr harga ribu2.brg susah dpt,harga part pun skg sendiri mahu igat la,skg org blh jual hargab beskal blh smpai 5-6 ribu sebuah,40thn akan dtg nilai blh ke puluh ribu,x payah kita hairan sgt harga brg intik ni.
    sama2, kita renungkan,betul ke x betul ape yg sy ckp ni,
    LU FIKIR LAH
    SENDIRI………………………….
    WASALAM

    Reply

  21. Salam…

    Pertamanya,saya mohon maaf dengan Bro.Jebat kerana tidak sempat ke tempat anda ya,saya cuma sempat jumpa dengan geng2 anda yang lain tetapi dalam masa yang amat singkat kerana saya perlu ambil adik di ICCT.Pastu baru jalan2 dgn family.
    Saya dengar di Melaka scene gerek tua sangat hebat,sehinggakan 3 buah basikal dijual dengan RM 300 000.Pehh!boleh beli banglo sebuah tu…Hebat!

    To Cikgu Kamal…

    31hb ni on project kita,calling2 ler…ayaq saya sponsor…bendera bawak sendiri na…mau set kat mana mula n akhir nie…sat ni berterabuq plak anak murid kita…hahaha….

    To Ikhwan…

    Lu memang cara!

    TO Sanim…

    Wei…beli aku satu itu bell..nanti aku bayar double…hehehehe..

    Reply

  22. hi im from PJ. and ive been wanting to get an old bike, those simple black bikes with no gears, but completed with chain guard, mud guard and a rack. anyone knows where i can get one in petaling jaya? i heard that theres one shop in seksyen 17 but i cant seem to locate it. please help!

    thanks

    Reply

  23. Salam,

    E, u can contact Mr.Ikhwan or Mr.Sanim to get the bike easily.TQ

    Reply

  24. Salam…

    Pada 31 hb Ogos 2008 Gerekers Sungai Petani akan mewarnai jalan raya Sungai Petani dengan kayuhan gerektua masing-masing.Cikgu Kamal,make sure smer gerek dalam tip-top condition.Kumpul kat sekolah dalam pukul 8.00 pagi leh ka?
    TQ

    Reply

  25. Posted by budak_baru_belajar on August 25, 2008 at 5:16 am

    Kalau betul ada kayuhan malam 31 ni saya nak ikut. Saya sanggup turun walau tak bawak beskal. Harap2 geng-geng batu berendam yang ada beskal lebih boleh bagi saya pinjam. Kalau tak saya follow naik beca lah. Hehehe. Sebab nak follow scene batu berendam punya club basikal tua. Mesti seronok kan.

    Reply

  26. Posted by Sanim on August 25, 2008 at 5:23 am

    Hi, e. Nice to meet u. Hari ahad lepas ada jual beskal tua brand raleigh di amcorp kalau tak silap. Tapi kalau nak cari yang lain saya boleh usahakan untuk mendapatkannya. Yang penting kesabaran. Tapi untuk mengikuti atau joint mana-mana club bukan semestinya memerlukan basikal tua yang lama atau yang baru. Yang penting kepuasan diri sendiri. Saya mengalu-alukan semua yang minat untuk berkongsi idea atau pengalaman di ruangan ini. Sebab yang penting LESTARIKAN NOSTALGIA WARISAN SILAM.

    Reply

  27. Posted by ikhwan on August 25, 2008 at 5:51 am

    Sdr. Jebat…minta tolong bagi detail mengenai kayuhan di Melaka. Tarikh 30hb Ogos 2008. Masa? Tempat berkumpul? dan sedikit taklimat perjalanan (berapa kilometer? dari mana ke mana?. Kayuh malam mesti nak kena pakai lampu kan? Harap boleh maklumat secepat mungkin.

    Terima Kasih.

    Reply

  28. Posted by belalang tempur on August 25, 2008 at 6:00 am

    Salam…

    Wah hebatnya ada kayuhan di batu berendam?nak ke sana jauh nie kalu naik beskat,tapi kalu pakai sayap aku nie sampai nih..kalau kauh malam,pakai lilin boleh ka?sah ka?Good Luck!
    TQ

    Reply

  29. hi sanim,

    terima kasih. i nak basikal tua yang macam biasa je. tak payah antik antik. yang untuk orang potong rumput punye aje. tahu tak kat mana nak beli?

    terima kasih banyak banyak

    Reply

  30. Posted by ikhwan on August 25, 2008 at 7:57 am

    Hi..e

    Kalau nak cari yang macam tu…kat kedai basikal di Semenyih dan sekitar Kuala Lumpur ada jual tapi made in China. Patern lama tapi new condition harga sekitar 250 ke atas. Klau nak cari secondhand payah sikit…sebab semua orang tengah “hunting” basikal lama-lama nie sekarang.

    Atau kalau ada masa boleh usha di Bandar Kelang ada beberapa buah kedai basikal yang menjual basikal model lama tapi brand new…jenisnya Rolex atau Pheonix kalau x silap. Kalau nasib baik boleh dapat yang dari India ada brand terkenal seperti BSA dan Hercules.

    BTW tak teringin ke nak main yang betul-betul klasik..baru mencabar.🙂🙂🙂

    Reply

  31. i cycle to work everyday. so kalau klasik sayang nak kayuh. now i guna mountain bike, but susah, because takde mudguard, chain guard and no basket and rack kat belakang.

    so maybe this weekend i pegi cari kat kl.

    thanks again.

    Reply

  32. Posted by Sanim on August 25, 2008 at 3:11 pm

    ok. E baguslah guna bike to work. So kalau memang nak beli basikal macam tu kat kedai basikal biasa pun boleh oder tak jadi masalah. Apa pun tq jadikan bog ini sebagai tempat untuk bertanya dan bertukar pendapat.

    Reply

  33. Posted by bangsalgerektua on August 26, 2008 at 12:46 am

    Cycle to work…save fuel,save money , good 4 ur health.Excellent E..keep it up.

    Reply

  34. Posted by bangsalgerektua on August 27, 2008 at 1:47 am

    Salam…

    Kepada rakan-rakan semua,sekiranya mempunyai barang-barang/aksesori atau basikal boleh iklan kan di blog bangsalgerektua .
    Blog itu berfungsi untuk menolong para gerekers untuk mendapatkan parts2 yang dicari.
    Terima kasih.

    Reply

  35. Posted by bangsalgerektua on August 27, 2008 at 1:49 am

    Tambahan..
    Barang-barang/aksesori dan basikal yang hendak dijual.

    Reply

  36. Posted by nizamkayuhje on August 27, 2008 at 4:42 am

    kepada anneacasia klau nak beskal baru stock lama brand raliegh ada kat plaza pkns shah alam hrg dlm seribu hinga ke dua ribu lebih sahaja jd jgn panik pasal basikal ni masih banyak lg klau nak yg terpakai pun ada lokasi d sekitar kl .cari kawasan penempatn yg lebih kurang dlam 30 thun lpas ronda untung nasib serendah hrga RM20 SAHAJA jd jgn pelik bak kata pepatah hanya jauhari kenal manikam tetapi mungkin johari tak kenal maniam wasalam jgn mare kepada sesiapa yg terasa

    Reply

  37. Posted by nizamkayuhje on August 27, 2008 at 4:51 am

    kepada saudara semua peminat basikal klasik klauada sesiapa yg berniat mengaut keuntungan yg melampau sehingga sngup menunggu hinga berpuluh tahun akan datang ketahuila jika ALLAH ingin mencabut nyawa tak lebih dan tak kurang waktu sesaat jd fikirla bersama ok jgn mare

    Reply

  38. Posted by bangku simpanan on August 27, 2008 at 5:41 am

    Dalam maksudnya tu bro.Nizam..saya yang dok di bangku simpanan ni bernilai lagi ka?
    hahahaha

    Reply

  39. Posted by ikhwan on August 27, 2008 at 6:18 am

    Salam bro Nizam…

    Relax2…tenang bro. Lagipun yang jual barang2 tu kebanyakkannya bukan orang Islam pun…so paham2 jelah…mana ada halal-haram. Fenomena harga barang basikal mahal nie bukan kat tempat kita jeee…kat Indon dan Thailand pun camtu…kat England jangan citerlah.

    BTW …bro…Jom…kita turun Melaka kayuh sama Jebat dan geng2 dia…lagi syokkk.🙂🙂🙂

    Jom kayuh weyyyy!!!

    Reply

  40. Posted by mykyocera on August 27, 2008 at 8:06 am

    Nasihat buat semua…kalau membeli ikutlah kemampuan…ukur baju di badan sendiri. Bak kata pepatah adat pepatih dari bapak saya “emas banyak mulut bacha… hati berani senjata tajam”. TQ.

    Reply

  41. Ada beberapa basikal yang hendak dijual oleh pemiliknya seperti yang saya tulis dalam blog ; http://basikal.wordpress.com

    a. 2 buah basikal jenama Raleigh Wak Basir
    b. 1 buah basikal jenama Raleigh (siam/perempuan) Pak Ali, 1 buah basikal jenama Raleigh Batu Tiga Pak Ali.
    c. 1 buah basikal jenama Hercules Uncle Then Chee

    Semuanya dalam lingkungan harga RM500 hingga RM2000.

    Reply

  42. Posted by bangsalgerektua on August 28, 2008 at 3:29 am

    Jom kayuh…keluarkan kesemua gerek-gerek dari dalam bangsal/garage/stor/bengkel/bilik kemahiran hidup/bilik seni…tak kira…baru ke lama…kita meriahkan jalan raya dengan basikal kita…Perpaduan teras kejayaan..

    Reply

  43. salam ikhwan rasanya klau nak smpai melaka susah skit mklumla da bekluarga tp kepada sesiapa peminat beskal kalau sampai kl bleh jumpa saya kita kongsi pengalaman bukan kongsi barang ye ke kee kee no tel ada kat sanim wasalam saya nak bagi pantun ni ye jalan jalan caari beskal tercari dkat rumah samy apalah sngat dgan kehidupan lebih baik cari hakiki cayalah peeeewitttt

    Reply

  44. salam bngku simpanan apalak tak berharga selagi tersenarai menandakan ada dlam list laaaa kheee kheee keee

    Reply

  45. Sdra Jebat,

    Boleh bagi info terperinci tentang program kayuh merdeka di Batu Bereddam tuuu…..

    Tarikh : 30hb Ogos 2008
    Masa : …………….
    Tempat berkumpul : ……………………….. Destinasi : ……………..
    Gaya tampilan : …………………………

    Saya tak janji nak serta………tengah pujuk isteri tersyang……..dia ada program sendiri kat sisi……….anak-anak pulak ajak pergi ke Putra Jaya……….hati tuu nak ke Sg Petani……

    Klau datangpun bawa badan aje ……beskal tak dapat bawa kereta tak muat……… pick-up anak buah pinjam……..

    Sampai jumpa lagi.

    Reply

  46. Posted by chegu hopper on August 28, 2008 at 11:33 pm

    Sedikit info kayuhan Merdeka di Sg Petani:

    Masa: 7.40am ( berkumpul di SM Pengkalan Lebai Man)
    Tarikh: 31 Ogos 2008
    Kehadiran: GSP dan anak didik Cgu Kamal( anggaran 20 orang)
    Pakaian: Terbuka dan kalu boleh retro…(pelik tapi benar)
    Destinasi: Mula di Sekolah- lalu pekan lama-lalu pekan-lalu Giant-patah balik- akhir di taman permainan kanak-kanak taman Jubli.
    Makan dan minum di taja mengikut kemampuan saya dan Lee Raleigh..(hahaha)

    To Cgu Ijass,
    Jemputlah datang ke mari.gerek tak payah bawak,banyak basikal reserve kat tempat kami,datang jer kayuh.TQ

    Reply

  47. Posted by syid on August 29, 2008 at 3:10 am

    Salam chegu hopper……

    Saya nak tumpang sekaki ikut kayuhan bley ke?Pa pn slamat menyambut Hari Kemerdekaan ke 51 dan slamat menyambut bulan Ramadzan Al Mubarak. slamat berkayuh.tqvm

    Reply

  48. Posted by chegu hopper on August 29, 2008 at 3:15 am

    Wsalam..

    Dialu-alukan kedatangan…tapi macam biasa lah kami ni kecil-kecilan aja..TQ

    Reply

  49. salam utk semua,
    kayuhan mlm merdeka basikal tua bt berendam,angaran seramai 20 org,blum termasuk kehadiran geng ikhwan,yg berminat sudikan hadir utk meriahkan lg kayuhan ini,
    30hb,ogos,2008(mlm merdeka)
    jam 8.00 mlm
    tmpt brkumpul:bengkel abg lias bt berendam.
    pakaian bebas,klu blh baju warna putih
    kayuhan akan melalui ke bandar mlk,bandar hilir,momerial kemerdekaan,hang tuah mall,
    utk pertanyaan,blh hubungi,
    0176397119(jebat)
    0123161785(bro izan)
    yg xde basikal pun blh dtg,kami kt mlk ade basikal
    MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA
    WSALAM

    Reply

  50. Posted by chegu hopper on August 29, 2008 at 8:32 am

    Salam…

    Terima kasih atas infomasi Jebat..Apalagi kawan-kawan..tunggu lagi,bawak gerek tua masing2,kayuh reramai di Batu Berendam..Make it real…TQ

    Reply

  51. Terima kasih Abg Jebat di atas info di atas.

    Reply

  52. Salam…

    Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 51.Semoga tanah air kita terus maju dan merdeka..

    Selamat Berpuasa dan penuhi Ramadhan Al-Mubarak yang mulia dengan pengisian rohani yang sebaiknya.Semoga kita memperoleh petunjuk dan hidayah dari Yang Maha Esa.

    TQ

    Reply

  53. Posted by el the kop on August 31, 2008 at 6:28 am

    May Allah bless Malaysia. Merdeka 51.

    Selamat berpuasa semua my frenzz Blog NBT dll…

    Semoga kalian semua terus maju & hobi ini sungguh indah.

    El-yas El Yasak @ The Miller
    White Hart Lane, Tronoh.

    Reply

  54. Posted by nizamkayuhje on September 2, 2008 at 7:14 am

    selamat menyambut ramadan dan hari kemerdekaan peace for all

    Reply

  55. Posted by chegu hopper on September 4, 2008 at 12:20 am

    Salam..

    Segmen/post Kayuhan Merdeka GSP telah dipindahkan ke blog http://gerekersungaipetani.wordpress.com/ demi menjaga keharmonian dan kebahgiaan sejagat.Maaf di atas kesulitan.
    Terima kasih.

    Reply

  56. Posted by jebatmlk on September 24, 2008 at 8:24 am

    salam bt semua,
    di kesempatan ini kelab basikal tua bt berendam ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN,kepada pencinta2 basikal tua,tak kira di mana berada,malaysia mahupun di indonesia,
    di kesempatan ini kami mohon kemaafan sekiranya ade kata2 yg terlepas ckp yg sedar ataupun tak sedar.moga AIDILFITRI ini akan membawa keberkatan dlm hidup kita dan menyatu kita semua.
    wasalam.

    Reply

  57. Posted by jebatmlk on October 31, 2008 at 7:25 pm

    salam
    basikal utk di jual blh hubungi jebatmlk 0176397119

    Reply

  58. Posted by mykyocera on November 3, 2008 at 3:03 am

    Saudara Jebat nak jual basikal apa? Saya boleh bantu iklan kat blog saya… manalah tau kot-kot ada yang minat pulak. Saya juga ada beberapa body basikal nak lego…TK.

    http://basikalmalaya.wordpress.com atau boleh email ke mykyocera@gmail.com

    Reply

  59. Posted by jebatmlk on November 3, 2008 at 6:25 am

    salam,
    mykyocera maaf ye baru nak iklan,basikal tu da ade org beli.klu lain kali sy akn hubungi.
    terima kaseh

    Reply

  60. Posted by jebatmlk on December 16, 2008 at 7:55 am

    salam bt semua yg di rahmati oleh yg maha esa,
    SELAMAT TAHUN BARU UTK SEMUA PENCINTA GEREK TUA di malaysia,indonesia dan singapura,
    bt bro sanim,
    nape hang senyap je.?
    bro laexs di indonesia,
    bila lg nak dtg ke melaka.
    sepeda tua johor bahru salam perkenalan utk anda semua.
    mykyocera hang jgn lupa ahhhhhhhhhhhhhhh.
    utk cikgu hopper da lama tak dgr berita.

    Reply

  61. Posted by chegu hopper on December 16, 2008 at 4:52 pm

    Salam Jebat..
    Terima kasih kerna masih ingatkan saya dan rakan2.Saya dah slow sikit la nie,kekadang dah tawar hati pun ada,main gerek nie.

    Reply

  62. Posted by in team on December 16, 2008 at 11:43 pm

    Salam cekgu Hopper…..

    Jangan gitu………… Anggap itu semua adalah ujian dan dugaan dari 4jj1 S.W.T. Ianya hanya untuk menguji kesabaran umatnya sahaja. Berbanyak-banyaklah bersabar. Ingat 4jj1 S.W.T yang maha kuasa. Wassalam….tqvm

    Reply

  63. Posted by jebatmlk on December 25, 2008 at 9:15 am

    salam utk semua
    utk di maklumkan kepada semua pengemar-gemar sepeda tua di malaysia indonesia dan singapura,pada 27-28 december 2008,akan di adakan pertandingan basikal tua.pertandingan ini terbuka utk semua,pada yg berminat utk menyertai blh la hadir pada hari tersebut.3 ketogori di pertandingkan,
    1.basikal ubah suai
    2.basikal cantik
    3.basikal origenal
    tmpt pertandingan;UP TOWN MELAKA
    PERTANDINGAN BASIKAL BERMULA JAM 9.30pagi(27.12.08)
    ANJURAN KELAB VESPA KLASIK N.MELAKA.
    da tahu ape lg ,turun la melaka,sama kita meriahkan lg utk kita kenal satu sama lain dan dpt la kita menggeratkan lg SIRAHTURAHIM di antara kita.
    sampai melaka blh la call sy
    0176397119 jebatmlk
    0123161785 bro izan
    bro rasid,cikgu hoper,sanim,ikhwan,ijas,el ya sak,bro ali,
    dan yg terlupa sebut nama mai la dtg mlk.
    wasalam

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: