Kelab Basikal Klasik Taiping

Salam Sejahtera,

Semasa cuti perayaan Deepavali baru-baru ni saya balik bercuti di Taiping, Perak.Semasa nak ke pekan Taiping terpandang saya satu pameran dan kayuhan basikal-basikal lama berdekatan kedai setor char koey teow.Maka saya pun singgah dan melihat pameran basikal-basikal lama yang dipamerkan. Disitu saya lihat ada basikal jenama Raleigh, Rudge, Sunbeam, Hercules, Royal Enfield, BSA, Key Brand dan lain-lain lagi. Bersama-sama ini saya siarkan gambar-gambar basikal tersebut untuk tatapan rakan-rakan basikal klasik di seluruh Malaysia, Indonesia, Thailand dan Singapore.Wassalam

“Rozainal Che Nan”- rozainiza@gmail.com

 

basikal21

Deretan basikal

basikal41

Ramainya yang turut serta

 

basikal61

Dimana-mana sahaja basikal….

basikal7

Macam kenal jer…. basikal siapa?

basikal5

Basikal perang siapa ni?

basikal81

Hijaunya….

Nostalgia Warisan Silam

 

13 responses to this post.

  1. Posted by sanim on November 8, 2008 at 6:23 am

    Terima kasih kepada En. Rozainal atas kiriman gambarnya. Mungkin di lain kali saya berkesempatan menghadiri perjumpaan ini.

    Reply

  2. Keren abist basikalnya, naksir sama yang hijau tuch, kalo boleh nanya di Malaysia harga BSA lipat kisaran berapa?

    Reply

  3. Posted by laexs on November 10, 2008 at 3:16 am

    To sanim :

    Exam km bagaimana bro?

    Reply

  4. Posted by sanim on November 10, 2008 at 7:42 am

    To laexs :

    alhamdulillah sudah selesai. tinggal menunggu kursus aja untuk kakitangan kerajaan.

    To ontelclassic :

    Harga BSA disini harganya relatif kalau bernasib baik boleh dapat harga yang murah tetapi selalunya mahal sekali.

    Reply

  5. Di Indonesia sepertinya aku jarang liat BSA lipat. Tapi kalo di Malaysia hampr disetiap acara selalu ada BSA lipat. Populasi BSA lipat di Malaysia kira-kira berapa banyak ? Original cat dari BSA lipat warna apa ? sory banyak tanya bang Sanim

    Reply

  6. BSA lipat, Royal einfiled…..punya motornya ga punya sepedanya…gimana caranya dapetinnya…apakah dapat dibantu untuk saya…andhy_andri@yahoo.co.id….ditunggu kabarnya…semoga dapat harga yang sesuai…

    Reply

  7. Posted by sanim on November 11, 2008 at 4:12 am

    orinya warnanya memang hijau seperti tentera
    tetapi lebih gelap. Sukar untuk ketemu sepeda bsa tropper. Namun masih ada yang punya koleksi. Tidak mengapa kerana kita boleh berkongsi pendapat.

    Reply

  8. CANTIK NA BSA ITU.!!!!
    ACCESORISNYA KEMANA BUNG..???BIAR TAMPAK LEBIH CUUAANNTTIIKK….gUTU.LOH.!

    Reply

  9. assalamulaikum…. makin panas sekarang ni..basikal tua yg dah nak pupus kembali bernafas kembali.. thank a lot

    Reply

  10. Posted by anonymous on September 2, 2009 at 3:07 am

    Terima Kasih Dr Eni binti Ro[a]haiza.

    Reply

  11. Posted by Ah Chong on May 12, 2010 at 2:26 pm

    Hallo,Saya ada sebuah basikal lama yang model SUNBEAN. Bolehkah siapa beritahu saya adakah itiu bisikal klasi.

    Reply

  12. Posted by Admin NBT on May 13, 2010 at 10:30 am

    Boleh tak email kepada saya gambar basikal saudara…. Nanti saya uploadakan dan mintak pendapat dari mereka-mereka yang mahir. Email saya anjang379@yahoo.com

    Reply

  13. Posted by Abdul Aziz on January 30, 2011 at 8:08 am

    Model basikal perang yang warna hijau itu ada sebiji di kedai antik (Markopolo Antique)Yogyakarta, tapi harganya dia letak mahal sangat. tak jadi le teman hendak membelinya.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: