Acara Kayuhan Nostalgia Basikal Tua di Putrajaya

 KBTBB beraksi dengan basikal tua masing-masing 

Putrajaya – Kelab Basikal Tua Batu Berendam (KBTBB) dari negeri Melaka telah mengadakan satu acara kayuhan di sekitar Putrajaya pada 26hb Januari yang lalu sebagai satu usaha simbolik untuk menghidup dan melestarikan kembali nostalgia basikal Tua di Malaysia. Sebanyak 22 buah basikal tua dari jenis Raleigh, New Hudson, BSA, Robinhood dan Hercules dari era 40an – 60an telah menyelusuri Dataran Putra sehingga ke PICC. Ahli-ahli KBTBB yang berpakaian lengkap berkonsepkan era 50an – 60an telah berjaya mencuit hati dan perhatian pengunjung sehinggakan ada yang sanggup bergambar dan cuba merasai pengalaman mengayuh basikal tua.

Untuk cerita selanjutnya layari http://basikalmalaya.wordpress.com

8 responses to this post.

  1. Moga SUKSES acara Basikalnya

    salam dari keluarga besar
    Classic Onthel Club
    Tangerang – Banten
    http://www.onthelclassic.wordpress.com

    Reply

  2. Posted by nizamkayuhje on January 20, 2009 at 12:50 am

    kalau tada basikal boleh join tak

    Reply

  3. Posted by sanim on January 20, 2009 at 7:11 am

    Zam boleh jer joint, nanti aku bagi tau kat ikhwan standby basikal untuk ko kalau ada, aku takder kat situ.

    Reply

  4. Posted by memet on January 20, 2009 at 7:58 am

    semoga sukses…..
    salam dari Palangka Raya – Kalimantan Tengah – Indonesia

    Reply

  5. Posted by mykyocera on January 21, 2009 at 10:45 am

    Boleh. Takde masalah🙂

    Reply

  6. Tampilkan ya acaranya di web blog ini, agar bisa diikuti kemeriahan acara yang dilaksanakan.

    Reply

  7. Posted by halim on February 2, 2009 at 4:33 am

    Gambar hari tu kat Putrajaya

    Reply

  8. Sukses selalu…salam dari Sepeda onte Kalimantan Barat (SEPOK) di Pontianak…hopping that someday we will be silaturahmi to KBTBB..or we have been waiting at Pontianak

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: