Archive for the ‘royal enfield’ Category

Royal Enfield…

Salam rakan2 semua….

Tanggal 28 April 2008, aku telah mengaturkan sesi fotografi dengan pemilik gerek tua lengkung ini…”pukul 6 petang di pot biasa na..Warong kuey teow Deris” sms pemiliknya..Kalu rakan-rakan nak tau, warong ini merupakan pot wajib bagi ahli2 Persatuan Basikal Klasik Changkat Jering..di sini boleh dilihat byk gerek tua ptg2..ok lah,brand gerek ni  cukup rare kerna aku rasa dah semakin payah brand ni nak ditemui di kampung2 n kedai2 besi buruk…hehehhe…Cap Royal Enfield..made in England..tahun 1943 kalu tak silap..TQ kpd pemiliknya kerna memberi kerjasama yang padu kepada ku.Katanya gerek ini dibeli drpd collector juga dan boleh tahan mahalnya..Syabas! yang pasti berbaloi.. Tq Cikgu…Semoga terus sukses Persatuan Basikal Klasik Changkat Jering..

Beli Gerek dapat free gift Jeap Merah YB….

Handle cap orang tua,bell lucas,lampu Borch

“Yang ni paling berharga nie…mana nak pi cari woi….3 biji meriam tu”

Pelana made in Germany dan kunci tekan GB

Tail Light Raleigh

Hopmi?? dinamo Borch n reflector copper..besi menjadi copper..

The Gunners…dum…dam….dum…ada ka bom?

Rim Dunlop depan n Blakang…

TQ pada smer ahli2 Persatuan Basikal Klasik Changkat Jering..

Salam dari utara…chegu wuz ere…